Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Syrenbudleija 'Flower Power'

Hej!
Jag föll för Easy Plants beskrivning av Syrenbudleijan "Flower Power" i senaste reklambladet. Nu har den landat per post och ska stoppas ner i jorden. Min fråga gäller blomningen - enligt Easy Plant blommar den i maj/juni och enligt alla andra texter jag kan hitta om Budleija Daviidi så blommar den först under sensommaren. Anledningen är att jag vill plantera en lämplig "kompis" som kompletterar blomningen.

Vad tror du?

MVH Karen i Stuvsta Stockholm.

Odla Svarar: 

Jag kan inte tänka mig att den blommar i maj/juni. Sommarbuddlejan, B. alternifolia, kan ev. göra det i Sydsverige, men inte syrenbuddlejan, B. davidii, som nog oavsedd namnsort blommar i juli/augusti. Så utgå ifrån att den blommar på sensommaren, men berätta gärna för mig hur det gick, för denna sort har jag aldrig prövat!

Sylvia