Syrenbuddleja vid dörr

Jim

Hej

Jag har planer på att odla syrenbuddleja i krukor/behållare, jag har tänkt att ha bl a två st, alltså en på ömse sida om altandörren. Denna dörr är ju öppen ofta o länge vid fint väder både dag o kvällar.

Min fråga är: kommer det att bli problem med fjärilar o andra nektarätande insekter som då lätt förirrar sig in i bostaden genom den öppna dörren, eller är det som så att de är så duktiga på att lokalisera blommorna att de mer sällan flyger inomhus? Jag ska tillägga att jag har inga blommande växter inomhus som kan ev locka in dem. Vill inte lägga ned onödigt arbete om det är så att man ska jaga insekter dagligen. Hoppas någon vet svar på detta, har frågat några plantskolor, de har inga konkreta svar.

/Jim

Odla Svarar: 

Hej Jim

Runt mina buddlejor finns det väldigt många fjärilar då det blommar, så kanske man kan tänka sig att någon enstaka fjäril vimsar in sig inomhus hos dig, men jag tror inte det ska bli ett för stort problem för dig. Eftersom du tänker odla i urnor kan du ju dessutom flytta dem något om det visar sig att det irriterar dig.

Det finns inget 100% rätt svar på din fråga - det kan vara därför du fått lite svävande svar tidigare.

Med vänlig hälsning Karin