Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Sätta ett olivträd

Hej!
Jag bor i Torslanda och det skall tydligen vara växtzon 1. Är sugen på att sätta ett olivträd men frågan är om det kommer att klara av det salta klimatet och blåsten.

Kan jag sätta ett olivträd utomhus eller skall det planteras i kruka för att kunna tas in under frostnätter?

Mvh
Patric H
Torslanda

Odla Svarar: 

Hela Torslanda är tyvärr inte växtzon 1, det beror lite på läget. Mikroklimatet kan variera mycket på en och samma ort.

Jag bor också i Torslanda och kan ha oliv m fl. exoter ute under sommaren, men de måste in i ett uterum e.d. som håller någon plusgrad under vintern.

Så plantera din oliv i en kruka som du kan ta in sedan.

Varma, salta vindar är oliven van vid från Medelhavet, där den hör hemma, men du kan ju placera den varmt och vindskyddat på pation e.d., alltså i skydd för den ibland svinkalla blåsten vi har här hemma.

Läs förresten denna artikel jag en gång skrev om en "medelhavsguru" här:
http://www.odla.nu/artiklar/en_bit_av_medelhavet.shtml

Sylvia