Problem med gräsmattan!

Liza

Hej! Jag flyttade till ett hyreshus i våras och de som bott där tidigare har inte skött trädgården särskilt bra. Det var mycket ogräs i trädgården och döda kvistar och ogräs i buskarna. Vi försökte då rensa upp i buskarna och dra upp ogräset på mattan (som växte jättefort och blev en meter långa). Men dom bara fortsatte komma. Vi har även ganska mycket mossa på vissa delar av mattan och där är det oerhört fuktigt, det blev inte ens torrt i gräset under hela sommaren. Om jag inte förstått fel är det också det som gjort att vi har problem med sniglar, det var alltså stora klumpar med mördarsniglar.. Och nu när hösten kommit så har vi svampar, det KRYLLAR av svampar. Vad är det som gör detta med vår gräsmatta? Finns det något man kan göra? Eller tänka på till våren? Snälla hjälp mig!

Odla Svarar: 

Det låter som om ni bör fundera på dränering. Att leda bort vattnet från gräsmattan är viktigt för att svampar och mossa inte ska trivas. Fukten gör säkert också sitt för att det är mycket sniglar. Eftersom det är ett hyrt hus så hör med hyresvärden om denne kan bekosta en dränering.

Kalka gräsmattan på snön under vårvintern. Gödsla med Algomin under våren och sommaren. Klipp ofta så att ogräset aldrig hinner bli stort.

Sylvia