Persikoträdet tappar frukten

Monica Mars

Köpte nu i våras ett persikoträd som redan bar massor av frukt. Har planterat det i en jättestor kruka i mitt kallväxthus. Sedan ett par veckor tillbaka börjar trädet tappa frukten, det faller några små frukter nästan varje dag. Sedan finns det också ett antal större frukter kvar på trädet som växer desto mer. Flera av de tappade frukterna har spruckit. Vad gör jag för fel? Har också ett persikoträde som står ute på friland, detta är jättegrönt och frodigt (har dock ingen frukt eftersom det ännu ej blommat), medan min växthuspersika är mer gulgrön på bladen, Har växthuspersikan fått för lite vatten eller saknas det näring eller något annat?

Monica

Odla Svarar: 

Växthuspersikan blev ju naturligtvis stressad av flytten och omplanteringen, så det är inte så konstigt att den tappar frukten. Det är också persikas naturliga sätt att gallra om den riskerar att bära för mycket.

Men att den är gul kan bero på flera saker: torka, för mycket/för lite näring, för varmt, torr luft... Kan du ev. ha den ute i sin kruka under sommaren?

Mvh Sylvia