Persikoträdet tappar blad

Barbro

Fick förra året ett persikoträd. Planterade om det i stor kruka för att stå på terrass. Den hade då bara små grenar på 10 cm. De växte inte något på hela sommaren, bara mycket gröna blad. Efter övervintring svalt inne så började det blomma. Skar bort all torr ved.

I dag bär det frukt MEN tappar mycket blad. Vad beror det på och vad kan jag göra? Det har fått vatten vid behov samt en gång blomgödning.

/Barbro

Odla Svarar: 

Hej

Tydligen trivs persikoträdet inte så bra inomhus, det vill komma ut i solen och den fuktigare luften. Troligen är det för torr luft inomhus, det är därför ditt persikoträd tappar blad. Ta även en lupp och kolla så att det inte sitter löss eller annan ohyra på bladen.

När det börjar bli varmare, så börja sakta vänja persikoträdet att vara ute. Flytta inte helt plötsligt ut det till solen, utan ställ ditt persikoträd i halvskuggan, varmt och skyddat. Först bara några timmar under den varmaste tiden, sedan allt längre tid och lite soligare allt eftersom, tills det kan stå ute på terrassen i solen hela dygnet, när frostrisken säkert är förbi.

Med vänlig hälsning Sylvia