Permanent LED belysning

Viktor

Hej

Plötsligt har det växt något slags växtintresse i mig och nu har jag fått, kanske konstiga, idéer om att bygga en slags trädgård - inomhus. Jag tänker mig en hemgjord, självförsörjande kulle med bonsaiträd och andra fina växter. Kanske är jag naiv (i vilket fall okunnig om växter), men jag vill glasa in detta och ge det permanent LED-belysning.

Ett sådant här system måste ju vara otroligt kostsamt - bara ett bonsaiträd kostar väl runt 500 kr (och med tanke på mina gröna fingrar borde jag behöva ett par träd innan jag lär mig ta hand om det), men jag måste ändå fråga hur mycket belysning för detta kan kosta?

Anledningen till att jag direkt tänker LED är att det är betydligt billigare i drift och ska ju vara mer energieffektiva och kanske tystare (vissa lampor kyls tydligen på andra sätt än fläktar?). Om vi tänker oss en storlek på 1,5 x 2,5 meter: vad kan belysning för detta kosta?

Tack på förhand!

/Viktor

Odla Svarar: 

Hej Viktor

Eftersom du tänkt ha en form av inomhusträdgård så rekommenderar jag att du väljer en växtbelysning med LED som avger ljus med ett vitt sken eftersom detta är trevligast för inomhusmiljö. Om du skulle välja LED belysning ut vårt sortiment på EcoSolutions så skulle jag rekommendera dig att köpa 4 stycken Växtlampa Standard på 18W. De bör räcka för att belysa den yta du nämnde, dvs 1,5*2,5m och prislappen för sådan LED belysning skulle då hamna på 3600 kronor för denna lösning.

Lycka till med din idé.

Med vänlig hälsning Hanna Olsson