Ohyra på höstglöd

Edwin

Det har kommit ohyra på en av mina höstglöd (Kalanchoe blossfeldiana). Jag vet inte vad det är och vill även veta hur jag kan hindra växten från att angripas samt om det finns något bra sätt att få bort ohyran? Hittills har jag tryckt av den med fingrarna varje morgon. Det kommer ständigt nya. Varifrån kommer de?

Jag har försökt att ta en bild på den men den är mycket svår att se. De liknar jättetunna vita streck. Jag undrar om det kan vara början till bladlöss.

Tack för hjälpen.

Med vänliga hälsningar Edwin

Odla Svarar: 

Hej

Det är tyvärr en lite otydlig bild men jag tror att det är vita flygare, mjöllöss, som din höstglöd har drabbats av. Spruta med såpsprit för att bli av med mjöllössen. Det finns säkert okläckta mjöllössägg under bladen, så du får upprepa behandlingen några gånger. Du kan också torka av bladen med en trasa doppad i såpspritvatten.

Men varför vill du spara din höstglöd? Höstglöd går sällan att få att blomma om, den är en billig så kallad slit-och-släng-planta som man köper blommande och vanligtvis kastar efter att den har slutat blomma.

Med vänlig hälsning Sylvia