Larver i chilifrön?

Mikaela Hålldin

Jag har sått bl.a chilifrön och har upptäckt i både min Jalapeño och min razzamatazz att det är små maskar eller larver i jorden och det kommer inte upp några eller bara en av de 6 frön som jag har sått. Det ser ut som att de skulle kunna komma från fröna då det är hål i dom, men jag vet inte. De är nästan som genomskinliga svagt vita med svart huvud. Vad är det för något och vad kan jag göra för att få bort dom? Är orolig att de ska sprida sig, kan de göra det även om de andra inte är chili?? Vill inte bli av med alla mina plantor. Fröna har jag beställt via er. Är detta ett vanligt problem?

Odla Svarar: 

Hej! Det låter som om det skulle kunna vara en fjärilslarv av något slag. De kan vara glupska, men jag vet inteo m det ger sig på frön, snarare rötter och andra växtdelar. Har du sått chlin på friland eller i kruka? Viktig är att plocka alla larver du hittar och slänga de i soporna, inte i komposten. Larverna har inte kommit via fröna utan funnits i jorden.

Hör gärna av dig igen om du inte får bukt på larverna. Och skicka i så fall gärna en bild! Med vänliga hälsningar Carina