Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Hibiskus

Hej!
Jag köpte en jättefin hibiskus och skulle vilja fläta den, på affären sa de att detta skulle gå bra, men ta lång tid. Det gör inget, men behöver lite tips för hur man går tillväga. Just nu är den ganska buskig och inte så stor vill inte vara för hård så att den dör!

Hälsningar
Pernilla

Odla Svarar: 

Man får börja när grenarna ännu är gröna, mjuka och lätta att böja. Man väljer de tre (eller om man kan fläta med fyra) kraftigaste grenarna.

Försiktigt och inte för hårt, flätar man några drag åt gången och fäster sedan med snöre så det flätade håller ihop. De övriga smågrenarna och bladen på den flätade delen tar man bort. Sedan när den växt till sig i höjden fortsätter man så småningom att fläta allt högre, tills man tycker att det räcker. Sedan får man koncentrera sig att hålla kronan snygg och den flätade stammen skott- och bladfri.

Sylvia