Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Grekiska lupiner

På en ö i Grekland blommar tidigt på våren små låga blå lupiner, nu i år tog jag hem en frökapsel lät den ligga i soligt fönster på fönsterbrädan, plötsligt en dag sprätte den till och fröerna flög ut på golvet. Jag satte dem i en kruka med jord, de grodde efter bara ett par dagar och nu kommer det fina flikiga blad, hur skall jag nu göra för att få dem att blomma nästa vår?

Skall jag plantera dem utomhus i rabatten? Jag bor i Skåne, men det kan ju bli kallt med barfrost. Kanske skall jag ha dem mörkt och svalt i garaget, eller i ett extraljust förråd med +10 grader.

tacksam för svar.
Gudrun

Odla Svarar: 

Hemskt ledsen, men jag har ingen erfarenhet av sådana. Så mitt råd blir att pröva på olika sätt: låt en del övervintra i rabatten, ta in några i garaget och en del i förrådet!! Och berätta sedan hur det gick!

Sylvia