Gödselvattna grönsaker

Gun-Britt

Hej

Föregående sommar köpte jag Biobact och gödselvattnade grönsakslandet med detta, enligt instruktion på förpackningen. Vissa grönsaker, t ex rucola och koriander, verkade inte gilla att få gödselvattnet "över sig". De blev bruna och skrumpnade ihop. Men visst måste det bero på något annat än Biobact? Man måste ju få vattna över grönsakerna. Det blir ju jättesvårt att endast vattna vid rötterna på allt.

Tacksam för svar.

/Gun-Britt

Odla Svarar: 

Hej

Det kan vara jorden som är orsaken till att några av dina grönsaker inte mådde så bra, du kan ju pröva att odla i en annan jord i år.

Bladväxter uppskattar inte att få näringssalter på bladen, särskilt under soliga dagar kan det ge brännskador, så det skulle vara bättre att vattna på jorden. Dosera också något mindre än anvisningarna, de är oftast i överkant. Biobact finns även som näringspinnar som du kan använda istället för den flytande varianten.

Du kan också pröva att byta mot flytande Blåkorn eller Blomstra för att se om det ger någon skillnad, men vattna inte dessa heller direkt på grönsakernas blad om du kan undvika det.

Med vänlig hälsning Sylvia