Fuktig jord

Robin

Hej! Jag undrar om det finns någon speciell jord eller metod som kan göra att jorden behåller fukten inomhus? Jorden just nu tenderar den torka ut efter cirkus 1 dag? Jag undrar också om ni kan rekommendera bra gröna växter som passar perfekt för inomhusodling, kanske är extra bra på att rena luften, växer i en bra takt och inte kräver så mycket ljus? Just nu använder jag ampellilja, bergpalm, murgröna, dracena. Har även en växt jag inte vet namnet på men som jag tycker väldigt mycket om. Kolla gärna bilden och hjälp mig gärna hitta namnet på den Tack för svar!

Odla Svarar: 

Du kanske har placerat växterna intill/ovanför ett varmt element - då torkar de ut snabbt. Har du möjlighet att stänga av elementet under växterna, sänka värmen eller placera dem någon annastans - dock ljust, kanske med extraljus. 

Det finns vattenkristaller att köpa hos Garden Centers. Dessa låter man svälla i vatten och blandar med jorden och då håller de jorden fuktigare. De fylls sedan på varje gång man vattnar och släpper vatten till växterna.
 
Du kan också täcka jordytan med något snyggt stenmaterial för att hindra att den torkar ut så snabbt. Sådant finns cokså att köpa i handeln i småpåsar. 

Växten du frågar om har jag lite svårt att se på bilden, men gissar på någon sort av vandrande jude, Tradescantia fluminensis

Sylvia