Frösådd i Italien

Mats Persson

Jag vistas för tillfället i Italien och tänkte fråga när jag bäst kan sätta frön i jord utomhus? På dagarna blir det redan nu i januari mellan 15-20 grader men nätterna är kyliga, ca 5 grader! Kan jag ha mina frösådder utomhus under hela dygnet (så att dom "härdas" lite av kylan) eller måste jag ta in dem på nätterna? Eller ska jag helt enkelt börja med att så inomhus och sätta ut plantorna sen under dagen? Det gäller bl.a. frön av Paprika och Kattmynta, m.fl. Med vänliga hälsningar M Persson

Odla Svarar: 

Hej!

Jag vågar inte säga så mycket om hur det är att odla i Italien, jag har inte gjort det själv. Men om det inte är någon fara för nattfrost, borde det ju fungera fint med t.ex. att så i en bänk vars fönster går att stänga på natten och öppna på morgonen under den tiden då nätterna ännu är kalla.

Det finns ju massor med odlare i Italien, så kanske du kan fråga någon granne hur de brukar göra? De flesta är säkert glada för att få berätta för en nordbo hur man odlar där nere! :-) Berätta gärna hur det går!

Lycka till! Sylvia