Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Föryngra/klippa Avenbokshäck

Hej!
Har en Avenbokshäck som har blivit lite vildvuxen (2,5m)och undrar om det går att föryngra den så att den blir tätare? Skall den då klippas ned till marknivå eller till önskad höjd? (1m) Kan man göra det i feb/mars eller ska jag vänta till sensommaren?

Stefan

Odla Svarar: 

Det går bra att föryngra den. Men avenbok ska man ju inte klippa ner till backen, för den har en genomgående stam. Sidor kan man däremot trimma rejält, man kan också kapa den till önskad höjd. Beskär den på våren. En sommarbeskärning på sensommaren kan man också göra om den börjar bli för vildvuxen igen.

Sylvia