Förvaring av bröllopspresenter tills i höst

Linnéa Dunge

Hej! Vi planerar att flytta till hösten och undrar därför om det finns något sätt att förvara/plantera ett plommonträd mobilt? Vi har precis fått ett plommonträd i gåva och skulle gärna kunna ta med det till nästa adress så tips och råd mottages tacksamt.

Vi fick även tre pionplantor av sorten Paeonia, de planerar vi att sätta i större krukor över sommaren för att sedan kunna plantera dem på den nya adressen i höst eller nästa vår. Vad vi kunnat läsa oss till mår pioner inte toppen i kruka så frågan är om det är bättre att sätta dem på friland och sedan flytta dem i höst?

Tack på förhand för hjälpen Mvh Linnéa och Fredrik

Odla Svarar: 

Hej!

Grattis! Plantera plommonträdet i en stor kruka och passa med vatten och lite näringvattning också. Ute i trädgården eller på balkongen passar bra, men inte med krukan i full solgass.

För pioner kan ni göra likadant och plantera om dem på hösten i er nya trädgård. Pioner gillar visserligen inte att stå i kruka, men om krukan är stor och inte står i solgasset, så ska det gå bra några månader. De gillar inte att grävas upp och flyttas heller, så jag tror på krukmetoden!

Med vänlig hälsning Sylvia