Förgrodda plantor redan stora

Ewa

För tidig förgroning denna kalla vår - mina plantor har blivit så stora. De står inne i huset ljust och soligt men har vuxit ur sina krukor. Jag vill plantera om dem i ännu större/djupare krukor. Törs jag ställa dem i Växthuset (stort kallväxtus). Kanske fiberduk över på natten? Det är jobbigt att ha så många stora krukor inomhus (bl.a. för tyngden).

/Ewa

Odla Svarar: 

Hej

Samma problem har nog de flesta nu, vi kunde ju inte veta när vi gjorde frösådderna under vårvintern att våren skulle bli så här kall och långdragen. Så tyvärr är det bara att plantera om växterna i ännu större krukor och försöka hålla dem inomhus, ljust och varmt, och se glad ut!

Det är ännu för kallt att ta pumpa- och squashplantor till kallväxthuset när nu nätterna fortfarande är så kalla. Pumpa- och squashplantor tål ingen frost alls och bör inte börja vänjas ut till kallväxthuset förrän det är minst 10 grader även under natten, gärna ännu varmare.

Fiberduken kan inte höja temperaturen om värmen inte finns, men om dagen är varm, så kanske kan den behålla en den av värmestrålningen en tid. Men i detta fall hjälper den nog inte så mycket.

Med vänlig hälsning Sylvia