Citronkart trillar av

Inger Wikström

Hej! Jag Undrar varför citronkarten ramlar av? Har haft god blomning. Hur ofta ska jag gödsla? Den är ca 1 m. hög. Ska den beskäras och när? Det sitter kvar 13 vackra citroner sedan förra året. Kan de vara orsaken till problemet.

Citronen är planterad i självvattnande kruka och står ute året runt eftersom vi bor i Frankrike. Våra franskkunskaper är inte sådana att vi lätt kan ställa rätt frågor och än mindre förstå de snabba svar man får. Har också två olika druvorrankor, i stor avlång självvattnande kruka, där den ena inte ger några druvor alls i år. Kan du ge råd om hur man gödslar den. Och vad kan frånvaron av druvor bero på? Det är härligt med växter, men det är minsann inte så lätt alla gånger att förstå sig på dem. Hoppas på hjälp. Mvh Inger W.

Odla Svarar: 

Det finns flera tänkbara orsak till att karten ramlar: - för torrt, i luften eller jorden - näringsbrist - växten har blivit vänd, då vrider sig knopparna mot ljuset och kan skruva sig loss

Du kan börja vattna med citrusgödsel nu, följ anvisningar på flaskan (ca 1 gång/vecka)

Sedan finns det druvor som bara bär varannan år. Pincera (=korta av) druvorna till 1-2 ögon nu under sommaren på de gren som inte har några klasar. Gödsla och håll lagom fuktig men inte blöt. Druvor i självvattnande krukor har jag dock ingen erfarenhet av, så hör gärna av dig om hur det går.

Mvh Sylvia!