Bra blomställe i Stockholm?

Christer

Hej igen Sylvia!

Du sa i ett tidigare svar att jag inte ska köpa en gardenia från matbutik då deras växter är ofta snabbförökade och har dragits upp i ett växthus under optimala förhållanden, och att sådana växter kommer att chockas svårt när de kommer hem till den krassa verkligheten utan högtrycknatriumarmaturer, svalt, fuktig luft och inga gassande element i närheten.

Och jag vill då av dessa anledningar ha en bra Gardenia som lever i MÅNGA år, om man tar hand om de, på samma sätt som min mor tagit hand om sin Gardenia i 22 år. Jag bryr mig inte särskilt mycket om priset, så länge jag får en bra Gardenia för pengarna, som har en lång livslängd då den tas väl hand om.

Du råkar väl inte veta någon riktigt bra plantskola med kunnig trädgårdsmästare där jag kan köpa min mor en kvalitetsplanta, Gardenia, någonstans här i Stockholm?

Tack igen. Oerhört tacksam för svar!

/Christer

Odla Svarar: 

Hej

Jag sitter ju inte i Stockholm, så jag är inte helt 100 på alla blomställena där, men testa Bergianska trädgården som dock endast i undantagsfall kan ha växtförsäljning eller Ulriksdals trädgård och Rosendals trädgård, där de har växtförsäljning. Det är också underbart att bara vandra runt i dessa trädgårdar och insupa atmosfären och se alla blommorna, och så fika!

Annars kanske du kan höra av dig till Stockholms gartnersällskap eller STA Stockholmskretsen och fråga om de kan rekommendera något ställe. STA Stockholmskretsen hittar du här: STA Stockholmskretsen

Med vänlig hälsning Sylvia