Blommar inte

Lisbeth

En flox som jag köpte av Odla.nu för tre eller fyra år sedan har aldrig blommat. Jag köpte en med rosa blommor och en som skulle få grönarosa blommor. Jag planterade dem på samma plats och den rosa har blommat varje år men inte så den som skulle få gröna blommor. Jag har även delat och flyttat problemplantan till en soligare plats. Den har fått vatten och näring men ändå aldrig blommat. Jag tror att plantan är steril och att jag har blivit lurad.

Varför blommar den inte?

Mvh Lisbeth

Odla Svarar: 

Hej

Jag tror du har sorten Phlox paniculata 'Sherbet Blent'. Tyvärr verkar det som om inte denna floxsort riktigt klarar sig hos oss eftersom mitt exemplar inte heller blommar, eller så har vi helt enkelt råkat få "måndagsexemplar" av den. Växter är ju levande ting och det är ibland omöjligt att veta vad orsaken till utebliven blomning är.

Rent allmänt så trivs höstfloxen bäst i näringsrik och fuktig men väldränerad jord i lugnt läge. Den gillar inte torka och drag. Halvsoligt läge passar den bra. Så kanske en flytt till ett fuktigare ställe skulle hjälpa?

Du kan, om du vill, reklamera den till vår Kundtjänst.

Med vänlig hälsning Sylvia