Blåregn

Margaretha Bihl

Hejj Sylvia! Har anlitat dej flera ggr. om blåregn. Allt blev bara bättre och bättre med åren. I fjol 22 blommor.

Men nu har vi flyttat in till stan och de som nu bor i villan vill ej ha den kvar. Så kan vi gräva upp och flytta den till stan, innergården har stuk av medelhavet. Soligt och lä.

Vi bor nu i bostadsrätt och till min glädje har jag fått uppgiften hjälpa till och snygga upp. Saknar så klart trädgården!

Får jag även fråga om du har en bra ide till framsidan av husen som ligger i skugga. Finns bara en häck mot gatan och näringsfattig gräsmatta. Några fina träd? Ha plattpartier med stora krukor. Husen går i svagt orange o svagt gult. Blir så glad om du kan ge mej goda tips som alltid

Soliga hälsningar Margaretha Bihl

Odla Svarar: 

Hej!

Lite beroende på hur pass stort blåregnet har blivit om den går att gräva upp. Men om den nya ägaren inte vill ha det så klart du ska försöka. Men ta hjälp av några starka karlar då rötterna kan vara stora.

Den nya platsen på innegården i sol verkar OK, men kolla att det finns jord så det räcker. Gräv en grop först innan och kolla. Gör flytten nu innan blåregnet hinner börja utveckla blad. Vattna sedan så den rotar sig.

Angående framsidan. Ja, några fina, mindre träd skulle säkert bli bra, kanske olika träd till varannan gård? Prydnadskörsbär (med vita blommor då!), blodplommon, små lönnar, gulfruktiga rönnar, silverpäron?

Utmed husväggen kan du ha en plattsättning på ganska rejäl brett och sedan kan du ha stora, vackra urnor med antingen sommarblommor eller t.ex. vackra hostor, ormbunkar mm i.

Med vänlig hälsning Sylvia