Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Blå vinranka från södra Sverige

Hej,
Jag bor i jämtland och har fått en blå vinranka från södra Sverige, som skall tåla frost. Nu undrar jag hur jag skall övervintra den. Under sommaren står den i en hink på en inglasad balkong men vintertid kan det bli nedåt -30 grader där, det är väl inte vad man menar med frost? Kan jag ta in den i ett mörkt men varmt pannrum eller måste den ha ljus? Skall den beskäras?

Karin 

Odla Svarar: 

Uterummet är för kallt och pannrummet är för varmt. Bäst är nog att gräva ner hela hinken i marken och täcka med löv och snö. Den skall beskäras innan du täcker den. Ha inte för bråttom att ta fram den i vår.

Göran