Törstsläckare för sommarens heta dagar
Mojito är en drink från Kuba, deras ”nationaldrink” som det dricks flitigt i Havanna!
Men Mojito har blivit populär världen över och det är inte så konstigt då den är både fräsch och vacker och dessutom enkel att göra.
Av Sylvia Svensson
Det är inte svårt att göra en Mojito själv.
Det är också lätt att i en stor kruka odla den speciella krusmyntan som behövs till denna drink, men olika sorters myntor brukar det finnas att köpa också.
Börja med att koka en sockerlag med 1 dl socker och 2 dl vatten. Låt svalna.
Annat som behövs är några kvistar färsk mynta som du krossar lätt i en mortel tillsammans med pressad limejuice från en halv limefrukt, 1-2 msk sockerlag enligt ovan samt 4-6 cl vit rom (kan uteslutas men då är det ingen ”riktig” Mojito).
Häll upp detta i ett högt glas med sugrör. Fyll upp glaset med sodavatten och lätt krossade isbitar.
Garnera med en vacker myntakvist och klyftor av den andra halvan av limefrukten.