Smulpajer
- nya och gamla favoriter för smulälskaren
Denna lilla bok på 64 sidor handlar om kakor, pajer, kladdkakor, muffins. Här finns recept på smaskiga, kladdiga, smarriga bakverk, utarbetade av Maria Öhrn.
Alla kan säkert baka en smulpaj, det kräver varken mycket tid eller större ansträngning. Det är ju underbart gott med en klassisk smulpaj med rabarber eller äpplen, serverad med glass, vispgrädde eller vaniljsås. Men både fyllningen och degen kan varieras i det oändliga!
Det finns recept för alla årstider, men förstås mest för sommaren och hösten, när trädgården dignar av bär och frukt. Men t.ex. Aprikospajen med jordgubbar och lime kan man säkert pröva på när som helst om man kör med torkade aprikoser och djupfrysta bär, eller varför inte de lite nyttigare Hurtbullens blåbärspajer. Man kan även använda brödsmulor, det behöver inte vara söta kakor och bullar, eller vads sägs om Små kavringpajer med plommon?
Vill man fixa en god frukost, så finns här ett recept på frukostfras som är helt försvinnande gott! Till efterrätt kanske man kan pröva den klassiska Krusbärskrämen med mandelfnas.
Denna är en personlig, rolig och inspirerande bok med många trevliga recept och läckra bilder på allt det goda som får det verkligen att vattnas i munnen.
Smulpajer
Titel:
Smulpajer
Författare:
Maria Öhrn
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Ica Bokförlag
Utgivningsår:
2006
ISBN:
91-534-2774-2