Felmeddelande

An error occurred while trying to search with Solr: "500" Status: Server Error: Server Error{"responseHeader":{"status":500,"QTime":28},"response":{"numFound":24647,"start":0,"maxScore":0.113447376,"docs":[{"item_id":"3500","score":0.113447376},{"item_id":"3078","score":0.11337688},{"item_id":"184","score":0.111624874},{"item_id":"27964","score":0.10730926}]},"error":{"metadata":{"error-class":"org.apache.solr.common.SolrException","root-error-class":"org.apache.solr.common.SolrException"},"msg":"Unable to compute facet ranges, facet context is not set","trace":"org.apache.solr.common.SolrException: Unable to compute facet ranges, facet context is not set\n\tat org.apache.solr.handler.component.RangeFacetProcessor.getFacetRangeCounts(RangeFacetProcessor.java:67)\n\tat org.apache.solr.handler.component.FacetComponent.getFacetCounts(FacetComponent.java:296)\n\tat org.apache.solr.handler.MoreLikeThisHandler.handleRequestBody(MoreLikeThisHandler.java:235)\n\tat org.apache.solr.handler.RequestHandlerBase.handleRequest(RequestHandlerBase.java:155)\n\tat org.apache.solr.core.SolrCore.execute(SolrCore.java:2082)\n\tat org.apache.solr.servlet.HttpSolrCall.execute(HttpSolrCall.java:670)\n\tat org.apache.solr.servlet.HttpSolrCall.call(HttpSolrCall.java:458)\n\tat org.apache.solr.servlet.SolrDispatchFilter.doFilter(SolrDispatchFilter.java:225)\n\tat org.apache.solr.servlet.SolrDispatchFilter.doFilter(SolrDispatchFilter.java:183)\n\tat org.eclipse.jetty.servlet.ServletHandler$CachedChain.doFilter(ServletHandler.java:1652)\n\tat org.eclipse.jetty.servlet.ServletHandler.doHandle(ServletHandler.java:585)\n\tat org.eclipse.jetty.server.handler.ScopedHandler.handle(ScopedHandler.java:143)\n\tat org.eclipse.jetty.security.SecurityHandler.handle(SecurityHandler.java:577)\n\tat org.eclipse.jetty.server.session.SessionHandler.doHandle(SessionHandler.java:223)\n\tat org.eclipse.jetty.server.handler.ContextHandler.doHandle(ContextHandler.java:1127)\n\tat org.eclipse.jetty.servlet.ServletHandler.doScope(ServletHandler.java:515)\n\tat org.eclipse.jetty.server.session.SessionHandler.doScope(SessionHandler.java:185)\n\tat org.eclipse.jetty.server.handler.ContextHandler.doScope(ContextHandler.java:1061)\n\tat org.eclipse.jetty.server.handler.ScopedHandler.handle(ScopedHandler.java:141)\n\tat org.eclipse.jetty.server.handler.ContextHandlerCollection.handle(ContextHandlerCollection.java:215)\n\tat org.eclipse.jetty.server.handler.HandlerCollection.handle(HandlerCollection.java:110)\n\tat org.eclipse.jetty.server.handler.HandlerWrapper.handle(HandlerWrapper.java:97)\n\tat org.eclipse.jetty.server.Server.handle(Server.java:499)\n\tat org.eclipse.jetty.server.HttpChannel.handle(HttpChannel.java:310)\n\tat org.eclipse.jetty.server.HttpConnection.onFillable(HttpConnection.java:257)\n\tat org.eclipse.jetty.io.AbstractConnection$2.run(AbstractConnection.java:540)\n\tat org.eclipse.jetty.util.thread.QueuedThreadPool.runJob(QueuedThreadPool.java:635)\n\tat org.eclipse.jetty.util.thread.QueuedThreadPool$3.run(QueuedThreadPool.java:555)\n\tat java.lang.Thread.run(Unknown Source)\n","code":500}} .

Kryddörter och ätliga specialiteter på terrassen

  • Balkong och uterum

När sommaren gör sitt intåg flyttar vi ut köket utomhus - och det inte utan anledning. Med fräscha kryddörter och ätliga växter inom räckhåll har vi tillgång till naturens bästa råvaror. Så resonerar man hos världens bästa restaurang.

Kryddörter och ätliga specialiteter på terrassen.
Kryddörter och ätliga specialiteter på terrassen.
Kryddörter på terrassen.
Kryddörter på terrassen.
Ätliga specialiteter på terrassen.
Ätliga specialiteter på terrassen.

Från Floradania

Naturen på menyn Søren Westh, souschef hos noma, som nyligen utsetts till världens bästa restaurang av den brittiska tidskriften Restaurant Magazine, berättar om filosofin bakom noma:

  • Vi använder vilda örter och ätliga växter, och det är ett bra exempel på den grundläggande tankegången bakom noma. Vi hämtar inspiration till våra rätter från naturen och dess föränderlighet. Resultatet är att rätterna ändrar utseende och smak nästan från dag till dag - som en blomma som slår ut, och ett frö som gror.

Søren Westh berättar vidare:

  • Ett konkret exempel är vår Herb Toast (örttoast), som förändrar sig i takt med säsongernas skiftningar. Under tidig vår pryds rätten av luktviol, och senare på våren blir det i stället gullvivor eller andra säsongsaktuella örter.

  • På så sätt har vi alltid naturen på menyn, avslutar Søren Westh.

Bjud familjen på nya smakupplevelser När du odlar dina egna ätliga växter i krukor eller rabatter, har du alla möjligheter att glädja familjen med härliga smaksensationer. De nyskördade kryddörterna och grönsakerna berör våra sinnen, och läckra kryddörter som basilika, timjan och dragon, små, söta, röda tomater eller eldig chili kan göra underverk i en rätt och ge precis den touch som krävs för att göra smakupplevelsen helt unik.

Söker du nya och spännande tillbehör till maten på terrassen, kan du pröva nomas recept på Timjansmör:

Timjansmör: - 250 g smör - 8 g färskhackad timjan - blandad svartpeppar

Rör smör och timjan väl. Sätt sedan in blandningen i kylskåpet. Lägg upp timjansmöret och strö lite svartpeppar ovanpå.