Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Vin på egna druvor

Hej Sylvia,
Jag skulle vara mycket tacksam om du kan ge mig lite tips om att göra vin på egna druvor. Jag har skördat ca 30 kg blå druvor. Jag har mosat dem med mixer och lagt i en sluten plastkärl för jäsning. Har inga tillsatser eller dylikt.

Efter några dagar ser jag att det bildats mögel på ytan. Jag tog bort mögel och har nu börjat röra om satsen varje dag regelbundet.

Hur gå vidare? Har hört att satsen ska stå i ca 21 dagar, sedan ska den filtreras och omtappas. Stämmer det?

Vänligen hör av dig.
Hälsningar Zdenko

Odla svarar:

Du borde haft jäst i. Här har du ett recept från forumet som resulterar i ett gott men mycket torrt vin med inte särskilt hög alkoholhalt. Det finns många andra recept också om du söker på nätet med ordet VINBEREDNING. Det står också recept på vinsatsen, som du köper i en vinbutik.

Vindruvor: drygt 8 kg
Socker : 3.8 Kg
Vatten: 10-12 liter
Total mängd vin: 20 liter
Jäst och andra insatsmaterial: Sats för lättvin från t. ex. Vendor.

Vinberedningen sker i 6 faser:

  1. Bärberedning och bärjäsning som tar knappt 1 vecka.

    1. Silning följt av jäsning, som tar ett par veckor.
    2. Omtappning och fortsatt jäsning, från ett par veckor till en månad.
    3. Klarning, ca 1-2 veckor.
    4. Fyllning på flaskor.
    5. Lagring under minst ett par månader, gärna ett år.

    Sylvia

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB