Salt poolvatten

Åsa

Vi brukar varje sommar ha en pool i trädgården, med klor ibland, som vi på sensommar/höstkant släpper ut på gräsmattan som lutar ner mot vår lilla skogsdunge på tomten, där växer kastanj, bigarrå, sälg, björk mm, och vår pallkrageodling dessutom. Det har inte tagit skada innan.

Men nu funderar vi på saltvatten i poolen istället för att undvika alger. När man sen släpper ut det, kan det inverka något på växter och träd då, eller är det så lite så det inte gör något? Vet inte hur många kubik det kan röra sig om, men poolen blir omkring 3 m i diameter, och vi ska ha i 10-15 kg salt har jag hört blir bäst.

/Åsa

Odla Svarar: 

Hej Åsa

Salt tror jag är bättre än klor, men dock kan salt göra skador på växtligheten också. Det kan man märka genom att bladen blir gula på träden.

När jag läser ditt mail, så tolkar jag att du endast ska tömma denna pool en gång när ni ska tömma poolen på sensommaren för säsongen, så jag tror inte att växtligheten tar så mycket stryk av det salta vattnet. På vintern saltar man ju vid halka och jag tycker inte att man ser växter ta så mycket stryk av detta.

Med vänlig hälsning Eva

Utförsäljning utav Austinrosor!

Nu dags att plantera rosorna, vi har upp till 28% rabatt på alla våra Austinrosor

Ta mig till Austinrosorna!