Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Förvälla majskolvar

När är majsen klar? Om man bryter upp blasten så är vartenda korn gult och fast.

Ska jag förvälla den innan den äts? Vi brukar köpa frusen svensk majs och låta den sjuda ca 8 min, bre smör på och salta. Är det samma förfarande på egenodlad majs?

Om vi inte hinner äta upp våra 16 kolvar, ska vi förvälla innan infrysning?

/Jan

Odla svarar:

Den är klar när kornen är gula och trinda.

Det är samma procedur med egna som köpta majs. Koka dem innan ni fryser, sedan kan man plocka fram från frysen och t.ex. grilla.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB