Chili - habanero

Björn

Bor i Italien och vill veta hur man odlar chili/habanero. Vi brukar se chili på torget här och på andra ställen och har köpt, men vet inte vad de heter. Vi har köpt habanero i Sverige och har även sett små träd med habanero och skulle gärna ha något själva.

Vi brukar köpa habanero, rensa dem, dela dem i småbitar och lägga dem i olivolja. Habaneros smak och lukt är så fin. Vi har frön som vi har lagt på tork. Är det bara att lägga i jorden?

/Björn

Odla Svarar: 

Om du bor i Italien, har du ju tidernas chans att odla chili och inte bara habanero! Det finns tusentals sorter, den ena mer ettrig än den andra.

Läs här i länken mina instruktioner hur man odlar chili (http://www.odla.nu/artiklar/ute/sadd-och-forokning/odla-chili/). De är menade för oss i Norden, så du kan säkert hoppa över det där med förkultivering, ni har det tillräckligt varmt för att direktså.

Frö får du ju från torget, köp sådana chilifrukter som du gillar och ta vara på fröna inuti. Låt torka ett par dagar och så så!