Nu har jag gjort två varianter på maskrossaft. Jag föredrar nog den med citroner i, dels får man mer saft av samma mängd maskrosor, dels tycker jag att den är godare... men smaken kan ju vara olika.
Håll till godo! Ut och plocka!
Citron- och maskrossaft
2 citroner ca 1 liter maskrosor (bara det gula. Klipp bort den gröna blombottnen med en sax) 2 liter vatten 2 kg socker 30 gr citronsyra 2 krm natriumbensoat
Skär citronerna i skivor och blanda dem med maskrosorna. Koka upp vattnet och häll i sockret, citronsyran och natriumbensoaten. Häll sedan alltihop över citron/maskrosblandningen. Låt det stå övertäckt i kylen i fyra dygn och rör om någon gång ibland. Sila alltihop och häll upp på flaskor.
Ren maskrossaft
ca 1 liter maskrosor (bara det gula) 1-1½ liter vatten ½ kg socker 1 msk citronsyra 1 krm natriumbensoat
Koka vattnet och häll det över maskrosorna. Blanda i citronsyran och natriumbensoaten. Låt det stå ett dygn. Sila och koka upp. Tillsätt sockret. Häll upp på flaskor.
LYCKA TILL!
Åsa
|